دهرناروغ بدن ځانګړي خاصیتونه ، مزاجونه ،
اندازې ، عمر، جنسیت اودسیستمونو متفاوت ځواکونه لري نوځکه ددرملیزوبوټو، نباتاتواویوناني
دوایانوتاثیرهم مختلف وي . دبیلګې په توګه دګرم خاصیت بوټواغیز دګرم مزاج یاګرم
بدن سره اویا دګرمودوایانو خوراک په یخ مزاجوناروغانو بدې اغیزې درلودلای شي نو
ځکه د وایانې باید دمزاج سره په تعادل کی برابرې اواستعمال شي . ددې ترڅنګ داسی
بوټي اونباتات هم شته چی دهرچالپاره نهایت ګټوردي لکه د کورکمان (زردچوبه) استعمال
. کورکمان خوراډېرې روغتیایي ګټې لري او هرڅوک یی باید استعمال کړي خو د یوڅه
تورمرچ سره کنه وینې ته په اسانۍ نه جذبیږي .
دادی ۳ مشورې درته خپروم چی دتوکواستعمال یی
هیڅ رنګه ضمني تکلیف نه پيداکوي .هیله ده چی مرسته درسره وکړي .
۱ - درګونودازادېدولپاره
۱ پياله تازه ټماټر(بانجیان رومي)
۱ چای خوري میده شوي زنجبیل (ادرک)
۱ سورتازه مرچ
یوپرڅلورپياله دتازه لیموجوس
۲ غندلې سیلري
تیارول:
ټول په جوسرکی واچوئ او شیره یی کړئ اوبیا یی
د ډوډۍ په قاشوقه دورځې دوه ځل وخورئ
۲ – دشکرې ناروغانولپاره
۵ کیلې
۲ شنې مڼې
۲ کیوي میوې
یوه قبضه کیل (ایرانیان یی کلم پيچ بولي)
ټول په جوسرکی واچوئ ، شیره یی جوړه کړئ
اوبیایی سهاراوبیګاه وخورئ
۳ – دیوریک اسید دکمیدولپاره لاندی
توکي مفیددي
تک تور تخم لرونکي کشمش
اناناس (پاین اپل)
تازه شنه میتي (درشقې په رنګ )
لاچي (یل)
دپان شنه پاڼه
هوګه (سیر)
تازه شنه پياز
شنه پالک ، خو لومړی اوبه جوش کړئ ، تازه
پالک وروغورځوئ او کله چی یی شنې اوبه ووځي هغه وڅښئ خو پالک یی مه خورئ
ګازرې
No comments:
Post a Comment
قدرمنولوستونکواومینه والو
مونږستاسوګټورولارښوونو، لیکنو، نیوکو ، پوښتنواوغوښتنوته هرکلې وایوو